Aangezien het (thuis) brouwen door de jaren heen in populariteit is gestegen, steeg ook de vraag naar brouw ingrediënten in kleinere handzame verpakkingen. SBI, het bedrijf waar SBI Homebrew de dochteronderneming van is,  kon echter de (beginnende) hobby brouwer zonder BTW-nummer niet van dienst zijn. Langzaam maar zeker werd namelijk duidelijk dat ook zij vanuit hun grote passie op zoek zijn naar de beste kwaliteit brouw ingrediënten om de meest bijzondere bieren te kunnen brouwen.

Dat is dan ook dé reden geweest om in oktober 2020 SBI Homebrew te lanceren. Selected Brewing Ingredients heeft als inspiratie gediend voor alle kennis en ervaring. Dankzij deze verhouding is het ook mogelijk om hoge kwaliteit producten en een scherpe prijs-kwaliteitverhouding aan te bieden.

Een snelle levering, premium kwaliteit en scherpe prijzen hebben we dus te danken aan SBI. Maar niet geheel onbelangrijk staat het sociale aspect en duurzaam ondernemen ook erg hoog in het vaandel.

sbi-homebrew-voor-thuis-brouwers-duurzaam
Kwaliteit waarborgen met een duurzaam magazijn

Het pand wat in 2018 is opgeleverd voldoet aan de strengste milieueisen en is voorzien van warmtepompen om de kantoorruimtes qua temperatuur te reguleren. Daarbij zijn er speciaal geconditioneerde gekoelde opslagruimtes waar dehopengistligt om hun kwaliteit te kunnen waarborgen én worden demouten, granen en vlokkenin ons moderne magazijn met klimaatbeheersing bewaard.

Ook kiezen we er bewust voor om te werken met product- en transportverpakkingen met een FSC-Keurmerk. Daarnaast is er ruimte in het magazijn van SBI Homebrew voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen de kans om zicht te ontwikkelen en (naar eigen kunnen) optimaal te presteren.

Met de opslag en het verpakkingsmateriaal op orde zijn gaan kijken hoe we het duurzaam ondernemen nog verder uit konden breiden. Tijdens een plaatselijk evenement van de ondernemersvereniging van Meijerijstad kwamen we toevallig in gesprek met Groenbezorgen. Na een aantal fijne gesprekken hebben we eind 2022 de proef op de som genomen om een trial te starten met dit sympathieke bedrijf.

Groenbezorgen

Een ‘groen’ peloton fietskoeriers dat in 2018 is gestart met als missie minder auto’s binnen de bebouwde kom, een schoner milieu en een prettiger straatbeeld. Dat is nog eens een missie waar we ons graag bij aansluiten. Daarnaast heeft Groenbezorgen voor ons (en uiteindelijk dus ook jou als klant) nog een aantal mooie voordelen:

  • De meeste tarieven van Groenbezorgen zijn voordeliger dan die van collega-koeriersbedrijven;
  • We dragen allemaal samen bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen;
  • Persoonlijk contact;
  • Je kunt je bestelling ook op zaterdag laten bezorgen;
  • We hebben brievenbuspost aan onze bezorgopties toe kunnen voegen.
groenbezorgen-2023

Wist je dat Groenbezorgen in slechts 1 jaar tijd 100.000 autostops kan voorkomen? Elke dag komt er een fietskoerier bij ons aan de deur om de pakketten op te halen en te vervoeren naar hun distributiecentrum, ook wel hub genoemd. Wanneer het pakket is ingeboekt wordt de track-en-trace code rechtstreeks naar jouw als klant verstuurd. Hierdoor kan je je pakketje te allen tijde op afstand volgen. Wanneer we toch een vraag hebben is Groenbezorgen makkelijk te bereiken en is er geen lange wachttijd, maar persoonlijk contact en snel antwoord.

Bier brouw ingrediënten zo groen mogelijk bezorgd

Met jouw bestelling draag je dus ook bij aan een beter milieu, voorkom je meerdere autostops én verbeter je jouw eigen leefomgeving en die van anderen.

Momenteel is het voor Groenbezorgen nog niet mogelijk om zelf over de hele wereld te leveren. Hierdoor werken ze samen met collega-fietskoeriers in meer dan 60 steden. Mocht er bij jou in de buurt geen fietskoerier zitten, dan zorgt Groenbezorgen ervoor dat er een groene autopartner wordt gestuurd.

Ontvang het laatste nieuws!
schrijf je nu in!